Το Κέντρο Νέων της ActionAid

Παρέα νέων
Παρέα νέων
To Κέντρο Νέων
της ActionAid
στη Θεσσαλονίκη

Οι νέοι άνθρωποι στο επίκεντρο

Στο Κέντρο της ActionAid στη Θεσσαλονίκη, νέες και νέοι έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις, να τις εφαρμόσουν σε πραγματικές συνθήκες, να δημιουργήσουν, να δικτυωθούν και να γνωρίσουν ανθρώπους, να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην αγορά εργασίας, να συμμετάσχουν σε εθελοντικές δράσεις, να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και τελικά να φέρουν την αλλαγή που θέλουν στην πόλη τους.

Ως ActionAid, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το Κέντρο Νέων στη Θεσσαλονίκη αφού διενεργήσαμε έρευνα που έδειξε ότι η πόλη έχει ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά ανεργίας στις νεαρές ηλικίες και ότι εκδηλώνεται μία έντονη αποστασιοποίηση των ατόμων κάτω των 30 ετών, όσον αφορά τη συμμετοχή τους στην οικονομική, κοινωνική, αστική και πολιτιστική ζωή της, παρά τη νεανική φύση της και τον μεγάλο φοιτητικό πληθυσμό.

Επιλέξαμε την πλατεία Ναυαρίνου 7, διότι βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και αποτελεί εύκολα προσβάσιμη τοποθεσία. Δημιουργήσαμε έναν φιλικό χώρο όπου οι νέοι άνθρωποι βρίσκουν μια ομάδα επαγγελματιών που θα σταθούν δίπλα τους και θα τους βοηθήσουν να κινητοποιηθούν, να συμμετάσχουν και να επηρεάσουν την κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της πόλης τους.

Κτήριο ΑctionΑid

Μάθε τα Νέα

Διάβασε τι παίζει στο Youth Hub και ενημερώσου για όσα ετοιμάζουμε.